Filter

close
0
Onbeperkt
CALLA | Zantedeschia, klassieke schoonheid met moderne uitstraling. Afrikaanse roots, gekleurde kelken en diepgroen blad: Calla zorgt voor een uniek en stijlvol silhouet in je interieur. 

KLEUREN EN VORMEN 
Calla, ook bekend als Zantedeschia, is een buitengewoon elegante woonplant met een stijlvolle uitstraling. Tussen de zachte, groene, soms gespikkelde bladeren komen stelen omhoog met aan het einde schitterende kelkvormige schutbladeren. Deze kunnen wit, roze en geel zijn, maar ook rood, paars, oranje en zelfs bijna zwart. Ze worden vaak voor bloemen aangezien, maar de échte bloemetjes zijn heel klein en zitten in het schutblad. Calla is een van de weinige bloeiende planten die goed matcht met een modern, strak interieur.

HERKOMST
In zuidelijk Afrika is Calla inheems. Daar groeit de plant vaak onderaan hellingen tussen gras en struikgewas, waar het tijdelijk moerassig kan zijn wanneer regenwater blijft staan. Dat water slaat de plant op in zijn wortelknol, om zo een drogere periode te kunnen overbruggen. Calla kwam in de 18de eeuw met de Italiaanse botanist Giovanni Zantedeschi noodwaarts. Zantedeschi deelde de plant in bij de aronskelkfamilie. 


Weergave:
 


Bezig met laden...


SYMBOLIEK 
Calla wordt ook wel bekerplant genomen: Griekse goden zouden uit de kelken hebben gedronken. De vorm inspireerde al vele kunstenaars, zoals Diego Riviera ('The Flower Vendor') en Georgia O'Keeffe. En in de Victoriaanse bloementaal stond Calla symbool voor erotiek, vanwege de sensuele uitstraling. Een ongetrouwde vrouw een Calla geven stond gelijk aan een onzedelijk voorstel doen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies